torsdag 2 maj 2013

I total avsaknad av såväl journalistisk integritet som intellektuell hederlighet


4 kommentarer:

 1. Och snart är hon ute med en ny bok där hon kommer att raljera med sin egen ohederlighet ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dock kommer den bästsäljande författaren knappast att skämta om den krönika hon lät publicera i Expressen 2008-08-10.

   Radera
  2. Krönikan i fråga skrevs som en gentjänst åt den dokumenterat ohederliga kvinnliga polisen Matilda Galaoul Johansson, en person i total avsaknad av såväl intelligens som känslighet. Hon lyckades också en gång i tiden få sin dåvarande partner dömd i domstol i samma fall, varvid förhållandet snabbt avslutades. Matilda hamnade i samband med "cykelstölden" på förstasidan i lokaltidningen för Södermalm, dock givetvis utan namns nämnande.

   Radera
  3. http://www.piratforlaget.se/2013/05/21/liza-marklund-om-researcharbete/

   Liza Marklund uppskattar som synes Matilda Galaoul Johansson oerhört mycket och de har, som framgår av krönikan, tillbringat oerhört mycket tid tillsammans. Kanske är/var Liza t o m Matildas typ. Matilda hade, med sin läggning, i vart fall en oerhört stor tur att han adopterades från Iran, några år innan Khomeini tog över, till den svenska hamnstaden Västervik. De som senare tvingats möta Matilda i rollen som brottsutredare (rena skämtet) ser däremot ingen anledning att vara lyckliga över att hon undkom mullornas rike.

   Matilda Galaoul Johansson polisanmälde f ö den person som Liza Marklund skrev sin lögnaktiga krönika om för förolämpning efter att denne, på sitt alldeles eget och oefterhärmliga sätt, konfronterat denne med sitt brottsliga förflutna och påpekat att detta utgjorde enda grunden för hennes befordran från vanlig polis i yttre tjänst till s k brottsutredare. Matilda har, i likhet med många andra poliser, svårt för kritik, i synnerhet när den är så välgrundad. Hon utgör det perfekta exemplet på att mångfald och total enfald kan kombineras i en och samma person.

   Radera