onsdag 1 juli 2015

LIZA MARKLUND kommer trots allt att marknadsföra JÄRNBLOD

Deckarstjärnan Liza Marklund i Åbo: Svenska deckare i fokus på Åbo Bokmässa

Tycker du om spänning? Då ska du inte missa Åbo Bokmässa i oktober.
Årets temaland på mässan är Sverige. Många framstående svenska författare kommer att besöka Åbo Mässcentrum den 2–4 oktober. Sverigetemat syns även på Åbo Mat- och Vinmässa som ordnas parallellt med bokmässan.
Författare från ett flertal förlag kommer att finnas på plats och även den Svenska ambassaden medverkar på mässan. Vårt grannland finns med i såväl programmet som ute bland montrarna.
– Vi är mycket glada över att så många populära och internationellt kända svenska författare deltar i mässan. Det blir en unik möjlighet för besökarna att träffa sina favoritförfattare. Evenemanget besöks av rekordmånga författare från vårt temaland och vi kommer att informera mer om vilka som deltar under de närmaste veckorna, berättar programchef Jenni Haukio.
Programmet finslipas fortfarande, men redan nu kan Haukio avslöja att Liza Marklund, en av Sveriges mest framgångsrika deckarförfattare, kommer att vara med på mässan. Marklund, vars böcker i Finland ges ut av Otava, kommer att berätta om sin nya roman Järnblod (2015). Den finska översättningen av Sirkka-Liisa Sjöblom kommer ut i september. Marklunds böcker har översatts till 33 språk och har sålt i över 15 miljoner exemplar, varav ungefär 500 000 i Finland.
Förutom Marklund gästas mässan även av den intressanta och prisbelönta Anna Lihammer (Atena). I sin debutroman Medan mörkret faller utforskar Lihammer som är arkeolog och filosofie doktor det svenska folkhemmet på 1930-talet. De insiktsfulla kriminalromanen utsågs i fjol till Sveriges bästa deckardebut. Fler författargäster på Åbo Bokmässa offentliggörs i början av sommaren.
Förlaget Basam Books presenterar de två svenska succéförfattarna Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Första delen av deras bästsäljande Engelsforstrilogi, Cirkeln, sålde slut i Sverige på bara en vecka. Cirkeln, Eld och Nyckeln är en fantasytrilogi för ungdomar som utspelar sig i den skandinaviska skolvärlden. Engelsforstrilogin har beskrivits som en internationell sensation och har redan sålts till 29 länder.
Årets inhemska teman på bokmässan är Sameland och Gustavs. Utöver dessa teman kommer mässan som vanligt att bjuda på intressanta och aktuella debatter om litteratur och kultur.
– Jag är mycket entusiastisk och övertygad om att vi lyckats sammanställa en mångsidig och intressant mässhelhet med gott om överraskningar för besökarna, lovar Haukio.
Webbplatsen för Åbo Bokmässa förnyas och programmet publiceras på de nya sidorna www.kirjamessut.fi den 1.9 och senare i Turun Sanomats bilaga TS Opus.

Mer information om mässan:
Åbo Mäss- och Kongresscentrum, tfn (02) 33 71 11, info@turunmessukeskus.fi

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar