onsdag 20 januari 2016

LIZA MARKLUND och Piratförlaget vill sälja ännu lite fler böcker

20 januari 2016

Två av förra årets succéer i nya format

Kritikerrosade, topplisteplacerade och omtalade. Nu finns Liza Marklunds Järnblod i storpocket och Christoffer Carlssons Mästare, väktare, lögnare, vän i pocket.
Med Järnblod avslutade Liza Marklund sin succéserie om Annika Bengtzon, efter arton år och elva böcker. Serien om Annika Bengtzon var den första med en kvinnlig reporter som hjälte och ritade om kartan för vad en deckare kunde vara. Den har också blivit en berättelse om medieutvecklingen i Sverige.
Järnblod har Annika Bengtzons syster Birgitta försvunnit och för att förstå vad som har hänt måste Annika återvända till sin barndoms bruksort och konfronteras med sitt eget våldsamma förflutna. Samtidigt ser det illa ut på Kvällspressen. Om inte ett mirakel sker kommer chefredaktör Anders Schyman gå till historien som den som lade ner den svenska journalistiken.
Järnblod uppmärksammades stort när den utkom och fick strålande recensioner då den bland annat kallades ”måsteläsning för alla deckarintresserade” (SvD), ”en av de allra bästa i serien” (Norrbottens-Kuriren) och där recensenter menade att ”näst Sjöwall/Wahlöös dekalogi om Martin Beck, är vårt lands kanske förnämsta spänningsföljetong i bokform”.
Nu finns Järnblod i det bekväma formatet storpocket!


SENASTE NYTT vad gäller LIZA MARKLUND borde ändå vara att hon uttalat sig i
media till stöd för den utsatta socialdemokratiska kvinnliga ministern Margot Wallström.
Men så verkar ännu så länge inte vara fallet. Eller ingick inte nuvarande utrikesministern
i det omtalade tjejgänget ? Nedanstående citat är hur som helst tagna ur ett blogginlägg
från 2015, författat av frilansjournalisten Monica Antonsson, kvinnan som avslöjade att
Marklunds bokprojekt "Gömda" och "Asyl" var fyllda av lögner.
"- Ring inte maken. Där finns vissa problem. Och ring absolut inte Liza Marklund. Hon brukar säga att hon och Anna var nära vänner men det är inte sant. De sågs i det där tjejgänget men Anna sa att Liza var väldigt påträngande. Hon undrade faktiskt vad deckardrottningen var ute efter. "


"I Sommarprogrammet berättar hon, att de var några tjejer som brukade träffas, äta och dricka vin. Bland dem fanns Anna, Liza och kompisen Mona Sahlin. 
- Det fanns en tyst överenskommelse mellan oss att det som sas på de där middagarna stannade där. Mona och Anna kunde vara säkra på att allting blev kvar där i rummet. Vi andra var inte alls politiker och hade ingenting med partiet att göra."Men visst har LIZA MARKLUND skrivit fint om Mona Sahlin. Flera gånger t o m


http://www.expressen.se/nyheter/liza-marklund-hon-bryter-mot-normerna/Foto: Cornelia Nordström
 Foto: Cornelia Nordström

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar