söndag 2 mars 2014

LIZA MARKLUND snart i en TV4 nära dig

Det är svårt att hitta förmildrande omständigheter när det gäller denna tampofattiga, förutsägbara och tämligen ologiska film. Det finns inget i Nobels testamente som motiverar att den och inte den strida ström av andra strömlinjeformade och löpandebandstillverkade svenska kriminalfilmer får gå upp på bio. Om du ändå känner att du vill se den här filmen kan du lika gärna vänta tills att den släpps på dvd. Eller kanske ännu hellre tills att den så småningom kommer att visas en söndagkväll på någon reklamkanal.
Ovanstående stycke är taget ur en recension på Sveriges radios hemsida.
Visst måste man säga att skribenten redan för 2 år sedan hade förmågan
att skåda in i framtiden. Nu är vi alltså där med såväl söndagkväll som
reklamkanal.

Handlingen är platt, uppbyggnaden är platt, allting är platt. Det man tror ska hända händer, det blir inga överraskningar och filmen ger mig precis INGET. Idag skäms jag för att vara en del av den här filmens ursprungsland. Någonstans i världen ligger Liza Marklund och gråter sig till sömns.

En annan recensent på en mindre blogg tyckte enligt ovan. Men vem eller vad skulle få
LIZA MARKLUND att gråta ? Knappast tankarna på alla de människor hon skadat med
sina skriverier i alla fall.

”Nobels testamente” lanserades stort på hela 171 salonger runt om i landet den 2 mars. Men redan efter premiärveckan tvingades Svensk Filmindustri krympa satsningen till 110 salonger.
Blott 29 531 personer har ­velat se filmatiseringen av ­Liza Marklundsdeckare.
– ”Nobels testamente” var en stor satsning och vi hade högre förväntningar på publikintresset än vad som har infriats, ­säger Pia Grünler, distributionschef på Nordisk Film.

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article14515129.ab åstadkom raderna alldeles ovan.

Man kan lura somliga människor en del av tiden, men inte alla
människor hela tiden. Men ett tips är att LIZA MARKLUND såg
till att få bra betalt när hon sålde filmrättigheterna och att hon 
knappast tar någon större skada av det stora lilla fiaskot själv. 

Annika Bengtzon-filmerna på TV4

Nu börjar TV4 sända filmatiseringarna av Liza Marklunds böcker om Annika Bengtzon. Först ut är Nobels testamente som sänds söndag 2 mars kl 21.00.
De kommande helgerna kan du tillbringa söndagskvällarna med Annika Bengtzon. Under mars och april visar TV4 de sex filmatiseringarna av Liza Marklunds populära kriminalromaner om journalisten Annika Bengtzon, med start söndag 2 mars kl 21.00.
Först ut är Nobels testamente, där en kvinna skjuter den israeliske pristagaren och Nobelkommitténs ordförande. Annika som befinner sig på festen dras in i dramat och är snart indragen i en våldsam historia där alla spår leder till samme man, Alfred Nobel.
Följande söndagar sänds även Prime timeStudio sexDen röda vargenLivstidoch En plats i solen

1 kommentar:

  1. Jag har inte läst något av Liza Marklund men tittade för en tid sedan på TV 4 när de började sända kriminaldramaserien "Annika Bengtzon" baserad på Marklunds romaner. Jag tittade på första avsnittet, sedan blev det inte mera. För mig var det en obegriplig smörja. Vad det nu beror på. På mig, på boken , på en usel TV-produktion. De tappade i a f två tittare och inte lockades jag att börja läsa Liza Marklund.

    SvaraRadera